ADRENALNI STRES-INDEKS

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..


Dijagnostika hormona iz sline pruža višestruku mogućnosti u usporedbi s analizom iz krvi: uzimanje probe nije invazivno, ne boli i može se obaviti u bilo koje doba bilo gdje. Potvrđivanje hormonske slike je dosta precizno jer se ciljano određuje slobodni biološki udio hormona u probi.

Fiziološka razina kortizola ukazuje na karakteristični tijek dana sa naglaskom na vrijeme od pola sata nakon buđenja. U ovo vrijeme javljaju se odstupanja u obliku hiper- i hipokortizolizma te se nevezano za subjektivni osjećaj mogu donijeti zaključci o postojanju opterećenja stresom i napetošću.

Rezultati služe kao pomoć pri određivanju individualne terapije odnosno izbjegavanja laktoze i njenih proizvoda isključivo uz savjetovanje liječnika ili terapeuta.

INDIKACIJE:

  • Kod tjelesnog i psihičkog stresa
  • Kod stanja iznemoglosti

OBUJAM TESTA:
DHEA, kortizol