MELATONIN, PROFIL

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..


Periodima spavanja i budnog stanja čovjeka u prvom redu upravlja mozak. Ali i kod spavanja tijelo igra vrlo važnu ulogu. Melatonin regulira odnos dana i noći u tijelu. Lučenje melatonina počinje navečer i dostiže svoj vrhunac između 2 i 3 sata ujutro.
Uslijed poremećaja produkcije hormona može doći do velikih poteškoća sa spavanjem i nastanka nesanice. Posljedice su nemogućnost koncentracije i nespremnost za rad te stalni umor kroz dan i razdražljivost, pa sve do depresija i straha od predstojeće noći.

Da li je neuravnotežena hormonska slika uzrok nepravilnosti spavanja moguće je odrediti analizom melatonina.

Rezultati služe kao pomoć pri određivanju individualne terapije odnosno izbjegavanja laktoze i njenih proizvoda isključivo uz savjetovanje liječnika ili terapeuta.

INDIKACIJE:

  • Nesanice
  • Kod stalne pospanosti preko dana
  • Kod stanja iznemoglosti
  • Kod u učestale razdražljivosti
  • Kod poteškoća pri koncentraciji
  • Depresija


OBUJAM TESTA:
3 mjerenja