KORTIZOL, DNEVNI PROFIL

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Dijagnostika hormonske slike iz sline pruža višestruku mogućnosti u usporedbi s analizom iz krvi: uzimanje probe nije invazivno, ne boli i može se obaviti u bilo koje doba bilo gdje. Potvrđivanje hormonske slike je dosta precizno jer se ciljano određuje slobodni biološki udio hormona u probi. 
Kortizol je pored katekolamina jedan od najvažnijih hormona regulacije stresa. Glede velikog broja neuroendokrinih naizmjeničnih veza kortizola, višak kortizola dovodi do poremećaja u metabolizmu, prekomjerne tjelesne težine, smetnji imunološkog sustava, diabetesa i dr. Također se može stvoriti slabija otpornost na tumore i infektivna oboljenja. Uzrok tome je onesposobljavanje staničnog obrambenog sustava pri pojačavanju hormonalnog obrambenog sustava.
Zbog svega toga događa se pojačano lučenje u akutnim i ponavljanim stresnim situacijama kada je osoba izložena naporu.
Najveća koncentracija jeste ujutro od 7 do 8 sati.

Rezultati služe kao pomoć pri određivanju individualne terapije odnosno izbjegavanja laktoze i njenih proizvoda isključivo uz savjetovanje liječnika ili terapeuta.

INDIKACIJE:

  • Prekomjerna tjelesna težina ( pogotovo oko trbuha)
  • Umor
  • Stres
  • Povećana razdražljivost
  • Povećana osjetljivost na bol


OBUJAM TESTA:
5 mjerenja