ŽIVA

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Živa (Hg)

Trovanje živom povezuje se s tri simptoma: (1.) mentalnim promjenama, (2.) spontanim tremorom i nedostacima u psihomotornoj učinkovitosti i (3.) stomatitisom i gingivitisom. Toksična djelovanja žive povezana su s neurološkom disfunkcijom, demencijom i autoimunom bolesti. U skladu s CDC-om, živa otpuštena iz amalgama može sačinjavati do 75% izlaganja živi pojedinca. Metil živa iz morskih plodova i ribe smatra se najvažnijim izvorom ljudskog izlaganja živi, koje nije povezano s poslom. Potencijalni izvori žive uključuju stomatološke proteze, slomljene termometre, kozmetičke proizvode i predatore ili svježu slatkovodnu ribu.