OLOVO

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Olovo (Pb)

Trovanje olovom uzrokuje paralizu i bol u ekstremitetima uslijed djelovanja na demijelinizacija, aksinalnu degeneraciju i parasimpatički blok. Trovanje olovom najčešće utječe na senzorne, vizualne, zvučne i cerebelarne (koordinacijske) funkcije, reflektirajući njihov utjecaj na živčani sustav. Normocitična, sideroblastična anemija posljedica je inhibirajućeg djelovanja olova na enzime. Drugi klinički znakovi povezani s trovanjem olovom su oštećenje bubrega, epigastrična bol i mučnina, te reproduktivno zatajenje u muškaraca i žena. Hiperaktivnost, anoreksija, smanjena aktivnost igranja, niski kvocijent inteligencije i slaba izvedba u školi uočeni su u djece s povišenim razinama olova. Izvori olova mogu uključivati olovne cijevi, obojane igračke, određene crvene ruževe, olovnu boju ili prašinu iste, tlo koje okružuje stare automobile, stare domove ili autocestu (prethodno zagađenje olovnim gorivom).