PALADIJ

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Paladij (Pd)

Paladij je obično prisutan s platinom, niklom, bakrom i rudama žive. Koristi se u legurama za telekomunikacijske opreme, kao katalizator u naftnoj proizvodnji, za metaliziranu keramiku i miješanje sa zlatom za proizvodnju nakita od "bijelog zlata". Paladij je sada glavni "sastojak" u katalitičkih katalizatora automobila. Koristi se češće u mobilnim telefonima, širokim zaslonima televizora, računala i električnih aparata. Paladij može uzrokovati osjetljivost kože. Profesionalna astma je prijavljena s niskom incidencijom. Primarna izloženost paladiju je kroz stomatološke slitine, nakit, hranu i emisije iz automobilskih katalitičkih katalizatora. Prašina paladija može eventualno izazvati upalu pluća. Metalni oblik je relativno inertan i pokazao je malu ili nikakvu toksičnost, ali topiva halidna sol je vrlo reaktivna i može izazvati alergijsku reakciju kod osjetljivih pojedinaca. Kratkoročna izloženost rezultirala je gubitkom tjelesne mase, inertnosti, hematomom ili izlučevinama.