ADENO, ASTRO, NORO I ROTA

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Norovirus – pedeset do sedamdeset posto slučajeva gastroenteritisa u odraslih osoba uzrokovano je norovirusima. Gastroenteritis je stanje koje uzrokuje nadraženost i upalu želuca i crijeva. Najčešći simptomi gastroentritisa su proljev, mučnina, povraćanje i abdominalna bol praćena grčevima. Ovaj je virus posebice zarazan i brzo se širi. Norovirus je najčešći uzrok gastroentritisa.

Norovirus se može prenositi       

  • unosom zaražene hrane i pića,
  • dodirivanjem predmeta zaraženih norovirusom, te zatim stavljanjem ruku ili prstiju u usta,
  • izravnim kontaktom sa zaraženim pojedincima (primjerice izlaganje norovirusu, prilikom nošenja ili dijeljenja hrane, pića, pribora za jelo s zaraženim pojedincima); i
  • izlaganje zaraženim pojedincima i objektima u centrima dnevne skrbi i staračkim domovima.

Rotavirus - rotavirus je najčešći uzrok ozbiljnog proljeva među dojenčadi i djecom diljem svijeta. Virus ima sljedeće znakove i simptome: groznicu, povraćanje, vodeni proljev.

Adenovirusi – ovo je virus koji najčešće uzrokuje respiratorne probleme; no, druge bolesti mogu biti uzrokovane adenovirusima i uključuju gastroenteritis, infekcije mjehura i svrbež kože.

Astrovirusi – infekcija astrovirusom je treći najčešći uzrok gastroentritisa u djece.