CLOSTRIDIUM DIFFICILE + TOKSINE A/B

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Jedan od najgorih uzročnika gastroenteritisa je bakterija naziva Clostridium difficile. Kako bakterije sve više rastu one ispuštaju toksine koji napadaju ovojnicu crijeva, uzrokujući stanje naziva Clostridium difficilecolitis.

Iako relativno rijetko u usporedbi s drugim intestinalnim bakterijama, C. difficile je jedan od najvažnijih uzročnika zaraznog proljeva.

Infekcija C. difficile može se kretati od blage do opasne po život. Simptomi blagih slučajeva uključuju vodeni proljev, tri ili više puta na dan tijekom nekoliko dana, s abdominalnom boli ili abdomenom osjetljivim na dodir.

Simptomi ozbiljnije infekcije C. difficile uključuju:

  • vodeni proljev, do 15 puta na dan
  • ozbiljnu abdominalnu bol
  • gubitak apetita
  • groznicu
  • krv ili sukrvicu u stolici
  • gubitak tjelesne mase

 U pojedinim slučajevima, infekcija C. difficile može rezultirati rupom u crijevima, koja može biti smrtonosna kao se odmah ne liječi.

 Bakterija Clostridium difficile može prekomjerno narasti u debelom crijevu nakon što je osoba uzimala antibiotike za infekciju. Drugi rizici faktora za infekciju C. difficile uključuju hospitalizaciju, pojedinci u dobi od 65 godina ili stariji i prethodno postojeća kronična zdravstvena stanja.