KRATKA PROVJERA STANJA DEBELOG CRIJEVA

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Laktobacili se prirodno nalaze u ljudskoj mikroflori u crijevima. Oni su posebno učestali u tankom crijevu, no žive i u debelom crijevu. Laktobacili razvijaju se u atmosferi bez kisika ili atmosferi, koja sadrži male količine kisika. Kisik prisutan u tankom crijevu postepeno se iscrpljuje aerobnim bakterijama (bakterijama koje koriste kisik), samo male količine ostaju u terminalnom ileumu (posljednjem dijelu tankoga crijeva), a to je i područje gdje se nalazi većina laktobacila. Laktobacili se hrane gotovo isključivo šećerima, koji su u izobilju prisutni u crijevima. Laktobacili mogu imati i pozitivno djelovanje:

  • povećavaju kiselost lokalnog područja crijeva
  • proizvode različite antimikrobne tvari
  • vezuju se na sluzokožu crijeva
  • promiču veće količine intestinalne sluzokože
  • natječu se s patogenima za hranjive tvari
  • moduliraju imunološki sustav ljudi.


OBUJAM TESTA:
Probavni ostaci, laktobacili