IMUNITET SLUZNICE

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Mnoge osobe smatraju da se sluznica nalazi samo u nosu i sinusima, no ustvari veća površina sluznice prisutna je u crijevima. Ljepljiva ovojnica je prva linija obrane protiv gastrointestinalnih patogena poput bakterija, proteina iz hrane, parazita, gljivica, toksina i virusa.

Secretory IgA (SIgA) je glavni imunoglobulin u sekrecijama sluznice. Interstinalne stanice proizvode otprilike 2-3g SIgA svaki dan, a proizvodnja je na svojem vrhuncu u dječjoj dobi, te počinje opadati nakon šezdesete godine starosti.

Jednostavno rečeno, protutijela SIgA sprječavaju mikroorganizme, proteine iz hrane i karcinogene da se vezuju na površini apsorbirajućih stanica. Efektivno, ova protutijela se vezuju na invazivne opasnosti, zarobljavaju ih u sluznici i sprječavaju da putuju dalje. Zatim neutraliziraju sve toksine, koji su otpušteni i mogu biti štetni, te pomažu u osiguravanju da se uzurpator izbaci putem izmeta. Radi se o pametnom sustavu.

Protutijela također označavaju hranu kao prihvatljivu za tijelo, te to ukazuje na vrlo male razine SIgA koje mogu biti ključne za razvoj i progresiju alergija kao i intolerancija na hranu. 


OBUJAM TESTA:
ß-defensin 2, sIgA-sekrecijski Ig