MALDIGESTIJA

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Maldigestija je gastrointestinalna tegoba, koju karakterizira disfunkcionalnost probavnog sustava, što uzrokuje neispravan rad. Postoji niz razloga zašto bi osoba mogla osjetiti maldigestiju. Kronično slaba probava može rezultirati malapsorbcijom, tijekom koje osobe ne mogu dobiti hranjive tvari, koje su im potrebne iz prehrane, te imaju zdravstvene probleme kao posljedicu istog. Osobe s poremećajima maldigestije i malapsorbcije mogu imati probleme poput gubitka težine, proljeva, abdominalne boli i osjetljivosti, prekomjernih plinova, loše kože i nezdrave kose i noktiju.

Jedan od razloga zašto maldigestija nastupa je proces bolesti. Bolesti jetre, bubrega i gušterače mogu rezultirati maldigestijom, budući da ovi organi igraju značajnu ulogu u probavnim procesima, kao i u stanjima poput Crohnove bolesti. Genetska stanja poput deficijencije enzima mogu također doprinijeti, budući da osobe ne proizvode enzime, koji su im potrebni za probavljanje hrane. Najčešći primjer je intolerancija na laktozu, u slučaju koje osobe ne mogu probaviti laktozu, budući da nemaju prave enzime. Intolerancija na gluten je drugi uobičajeni primjer poremećaja maldigestije.


OBUJAM TESTA:
Žučna kiselina, pankreasna elastaza