HELIKOBAKTER – AG

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..


Infekcije bakterijom helicobacter pylori odgovorne su za veliki broj oboljenja probavnog trakta, koje rezultiraju većim lučenjem želučane kiseline. U to se primjerice ubrajaju Gastritis tipa B, oko 75% čireva i tvorevina na želucu, kao i gotovo svi čirevi na dvanaestercu. Pretraga na infekciju helicobacter pylori je dakle jedna od vodećih stavki pri otkrivanju većine oboljenja probavnog trakta.
Antigen test iz stolice je pogodan za djecu i predstavlja jednu od najpovoljnijih mogućnosti detekcije infekcije bakterijom helicobacter pyroli. 
Rezultati služe kao pomoć pri određivanju individualne terapije ili liječenja crijevnog trakta, isključivo uz savjetovanje liječnika ili terapeuta. 

INDIKACIJE:

  • za prevencije raka želuca
  • kod smetnji i bolova želuca