KARCINOM KOLONA I REKTUMA

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Kolorektalni karcinom je i dalje treći najučestaliji karcinom diljem svijeta. Kako bi se poboljšalo neinvanzivno skeniranje za CRC, opisane su različite pretrage stolice na temelju markera povezanih s tumorima. Osim analize krvi u stolici, postoji i druga tehnika za otkrivanje tumora: analiza „tumor M2-PK“ ili M2 piruvat kinaza (M2-PK). Tumor M2-PK, izooblik PK, prisutan je u poliferirajućim tkivima poput stanica tumora. Što znači pozitivan rezultat na tumor M2-PK u stolici? Prvo, treba shvatiti da je rezultat indikacija – a ne dijagnoza.

OBUJAM TESTA:
Kalprotektin, hemoglobin, hamoglobin, haptoglobin kompleks, tumor M2-PK