OPSTIPACIJA

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Kronični zatvor je neredovito pražnjenje crijeva ili otežan prolaz stolice, koji traje nekoliko tjedana ili dulje. Zatvorom se načelno opisuje stanje kada osoba ima manje od tri pražnjenja crijeva na tjedan.

Iako je povremeno zatvor vrlo uobičajen, pojedine osobe imaju kronični zatvor, koji može ometati njihovu sposobnost da obavljaju svoje svakodnevne zadatke. Kronični zatvor može također uzrokovati prekomjerno naprezanje pri pražnjenju crijeva. Drugi znakovi i simptomi su grudasta ili tvrda stolica, osjećaj kao da postoji blokada u rektumu, koja sprječava kretanje crijeva, osjećaj da se stolica iz rektuma ne može u potpunosti isprazniti.