REAKCIJE NA HRANU

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Jedna od najvažnijih funkcija u Vašem probavnom traktu, posebno u tankom crijevu, je njegova selektivna funkcija barijere. Vaše tanko crijevo odrađuje nevjerojatan posao zadržavanja opasnih i neželjenih molekula izvan tijela, a propušta hranjive tvari, tvari koje izgrađuju tijelo i generiraju energiju potrebnu za opstanak Vašeg tijela. Vaše tanko crijevo prima hranu iz želuca, obrađuje je i onda selektivno i pažljivo uzima u tijelo samo one hranjive koje su potrebne Vašem tijelu. Jednom unutar Vašeg tijela, te hranjive tvari se transportiraju u tkiva koja ih trebaju.

Funkcija barijere Vašeg tankog crijeva dobro funkcionira većinu vremena. No, istraživanja su pokazala da kada je ova funkcija narušena, primjerice konzumacijom hrane na koju je Vaše tijelo osjetljivo, crijeva „propuštaju“ molekule koje uobičajeno ne bi ušle u Vaše tijelo.  Molekule putuju u jetru gdje se mogu uništiti. Ako se ne unište završe u Vašem krvotoku i putuju kroz tijelo.

Upala stjenke crijeva uzrokovana alergijskom reakcijom na hranu koja se ne liječi može rezultirati alergijskim odgovorima na drugu hranu jer upaljena stjenka crijeva omogućuje toksičnim molekulama hrane da uđu u tijelo, kojima bi inače bio spriječen ulazak.  Imunološki sustav je preopterećen, te se povećava broj toksičnih molekula hrane, koje se puštaju u tijelo.

Ova pretraga pokazuje kako hrana reagira na ovojnicu Vaših crijeva, te ima li osoba određenih alergija na hranu.