IRITABILAN KOLON

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Sindrom iritabilnog crijeva (IBS) je uobičajena bolest koja zahvaća debelo crijevo (kolon).  Sindrom iritabilnog crijeva najčešće uzrokuje grčeve, abdominalnu bol, napuhavanje, plinove, proljev i zatvor. IBS je kronično stanje  o kojem ćete morati dugoročno voditi računa.

Iako znakovi i simptomi nisu ugodni, IBS — za razliku od ulcerativnog kolitisa i Chronove bolesti, koji su oblici upalnih bolesti crijeva – ne uzrokuje promjene u tkivu crijeva ili ne  povećava rizik o kolorektalnog tumora.

Izglednije je da će IBS nastupiti nakon infekcija ili stresnih događaja u životu. U slučaju određenih pojedinaca, abnormalnosti u crijevima nastupaju u flori crijeva, što rezultira upalom i izmijenjenom funkcijom crijeva.   

OBUJAM TESTA:
Probavni ostaci, bakt aktivitnost dijeljenja, P-elastaza, anti-transglut-AK