DIJAREJA, NAKON ANTIBIOTIKA

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Proljev povezan s antibioticima opisuje učestalo, vodeno pražnjenje crijeva (proljev) koje nastupa kao odgovor na lijekove koji se koriste za liječenje bakterijskih infekcija (antibiotici). Najčešće proljev povezan s antibioticima je blagi i nestaje ubrzo nakon što osoba prestane uzimati antibiotike. No u pojedinim slučajevima, proljev povezan s antibioticima rezultira kolitisom, upalom kolona ili u ozbiljnijim oblicima kolitisom naziva pseudomembranski kolitis. Oba mogu uzrokovati abdominalnu bol, vrućicu i krvavi proljev. Blagi proljev povezan s antibioticima ne zahtjeva liječenje.  Ozbiljniji proljev povezan s antibioticima može zahtijevati prestanak ili promijeni terapije antibioticima.


OBUJAM TESTA:
Status flore, PMN-elastaza, laktoferin, Clostridium difficle