DIJAREJA, AKUTNA

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Akutni proljev je jedna od najčešće prijavljivanih bolesti. Proljev, koji traje kraće od dva tjedna, smatra se akutnim. Stolica se u slučaju proljeva opisuje kao mekana i vodena. Pojedine osobe smatraju da je proljev povećanje u broju stolica, no konzistencija je u biti karakteristika proljeva. Povezani simptomi mogu uključivati abdominalne grčeve praćene vrućicom, mučninu, povraćanje, iscrpljenost i urgenciju. Većina slučajeva akutnog vodenog proljeva uzrokovana je virusima (viralni gastroentritis). Najuobičajeniji u djece su rotavirus, a u odraslih norovirus. Bakterije su najčešći uzrokom proljeva u osoba koje puno putuju.


OBUJAM TESTA:
Stolica na patogene klice, parazite, Noro-,Rota-virus, PMN-elastaza, laktoferin