KRONIČNE INFEKCIJE

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Sa medicinskog stajališta, infekcija je bilo kakva oštećujuća invazija tijela od strane mikroorganizama. Za razliku od genetskih bolesti ili bolesti uzrokovanih izvjesnim manjkovima, infektivne bolesti zahtijevaju strane napadače (patogene): ovi patogeni mogu biti bakterije, gljivice, paraziti ili virusi. Kronične infekcije su one koje tijelo ne može aktivno pobijediti. Infekcije vrlo rijetko ubijaju, no tijelo ih također ne može u potpunosti ukloniti.  Većina nas nosi u svom tijelu takve infekcije.  

Simptomi, ako su uopće prisutni,  najčešće su zanemarivi. Najčešći su iscjedak iz nosa koji je povezan sa kroničnim stanjem sinusa ili blaga vrtoglavica ili blago oštećenje sluha povezano sa kroničnom infekcijom uha. Drugi simptomi su promuklost, koja je povezana s kroničnim bronhijalnim i drugim respiratornim infekcijama, područjima na kojima se osjeća svrab, ili osjetljivim zubima.

Drugi česti simptomi su plinovi ili blago napuhavanje kao i povremena nelagoda u želucu. Ovi se simptomi mogu pojaviti kada je probavni trakt osobe zaražen lošom bakterijom ili je došlo do zaraze parazitom poput E.Coli, entamoeba histolytica ili candida albicans.

No, u mnogim slučajevima osoba nije svjesna prisutnosti kronične infekcije. Krvne pretrage, kao i druge pretrage,  najčešće ne pokazuju nikakve dokaze infekcije. Razlog tome je što tijelo najčešće zarobi ili na neki drugi način izolira infekciju, tako da nema izravnih simptoma.

Kronične infekcije su univerzalan moderan problem, i mogu doprinijeti svim vrstama kroničnih bolesti. Čak i ako ove bolesti ne rezultiraju drugim kroničnim stanjima, iste mogu rezultirati stanjima, koja liječnici nazivaju „manjkom životne energije“, odnosno manjkom. Kronične infekcije uzimaju svoj danak na našem sveopćem stanju. U slučaju pojedinih osoba, liječenje infekcije može biti karika koja nedostaje kako bi se njihovo zdravlje vratilo u normalu i to jednostavno pomoću promjene u prehrani i životnom stilu.