UPALA CRIJEVA

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

SASTAV FLORE stolice predstavlja odgovarajući parametar količina-cjelina svih čimbenika, koji djeluju na crijevni trakt. Uzrok poremećene crijevne flore su većinom vanjski utjecaji, kao što su lijekovi (posebno antibiotici), infekcije, prehrana s nedostatkom vitamina i hranjivih tvari, ili prekomjerno uživanje alkohola ili nikotina.  Pri tome se uništavaju korisne crijevne bakterije,  te se ustupa mjesto štetnim klicama, kao što su bakterije, koje prouzrokuju truljenje, gljive ili paraziti, koji se mogu nesmetano proširiti i razmnožavati. Crijevo sada više nije u mogućnosti ili je samo djelomično u mogućnosti vršiti svoju pravu funkciju: potpuno razgrađivanje hranjivih tvari, te njihovo dovođenje u organizam, te razgradnju i izlučivanje otrovnih tvari. Na taj način ne nastaje samo  disfunkcija u suradnji između crijevnih klica, te imunološkog sustava, već s vremenom nastaje i oštećenje crijevne sluznice, te stijenki crijeva, što dugoročno može izazvati još teže bolesti.

Promjene unutar sastava flore stolice nisu specifične kod određenih uzročnika oboljenja, ali njihova razmjera je čvrst pokazivač razvoja crijevne flore. Instabilno stanje crijevne flore može se odrediti redovitom kontrolom crijevne flore. Analize crijevne flore i sastava stolice jasan su indikator u otkrivanju gastrointestinalnih poremećaja ili oboljenja multikauzalnog podrijetla, kao npr. neurodermitisa i sl.

Pomoću parametra sluznice može se odrediti stanje i funkcija crijevne sluznice.

Najčešći simptomi su:

  • bol praćena grčevima u trbuhu
  • kontinuirani proljev
  • krv u stolici (izmetu)
  • gubitak na tjelesnoj masi

 

Raspon simptoma je od blage boli, mekane stolice ili plinova u trbuhu do ozbiljnih simptoma, u slučaju kojih se dijete previja od bolova, ima gubitak tjelesne težine i stolicu više od osam puta na dan, te krv u stolici. Simptomi se mogu razlikovati tijekom vremena. Normalno je da dijete mjesecima ili čak godinama nema simptoma, koji se zatim mogu ponovno pojaviti. Ovo može ponekad otežati liječnicima donošenje dijagnoze.

Drugi zdravstveni problemi

Oni mogu uključivati usporeni rast, odgođeni pubertet, oslabljene kosti ili smanjenu gustoću kostiju, anksioznost, depresiju i emocionalne izazove. Druge komplikacije su Crohnova bolest i ulcerativni kolitis.


OBUJAM TESTA:
Status flore, probavni ostaci ,α-1-AT, kalprotektin, sIgA,
EPX (eozinofil proteini X), lizozim, PMN-elastaza, β-defensin, laktoferin

Dio GRAFIČKOG PRIKAZA ANALIZE: