IMUNOLOŠKA ANALIZA PARAZITA

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Ovi maleni organizmi rjeđe su odgovorni za intestinalnu nadraženost. Osoba se može zaraziti s ovim organizmima pijući zaraženu vodu. Bazeni su najčešća mjesta, na kojima se dolazi u kontakt s ovim parazitima. Najčešći paraziti su:

Giardia je najčešći uzrok proljeva koji se prenosi vodom, uzrokujući giardijazu. Osobe se često zaraze tako što progutaju vodu, koja je zaražena životinjskim otpadom (stolicom). To može nastupiti uslijed pijenja zaražene vode iz rijeke ili jezera, no giardia je također prisutna u bazenima, bunarima i cisternama.

Cryptosporidium je parazit, koji živi u crijevima zaraženih pojedinaca ili životinja. Zaraženi pojedinci ili životinje izbacuju parazit Cryptosporidium u stolici. Može biti prisutan u hrani, vodi, zemlji ili zaraženim površinama (gutanje zaražene vode, pića, nekuhane hrane, neoprano voće i povrće, dodirivanje zaraženih površina poput kupaonske galanterije, igračaka, košara za pelene, stolića za presvlačenje, pružanje skrbi zaraženim pojedincima ili rukovanje zaraženom kravom ili teletom). Osobe s oslabljenim imunološkim sustavom izložene su riziku od ozbiljnih bolesti.

Kronične infekcije parazitima mogu biti također povezane s povećanom intestinalnom propusnosti, sindromom nadraženih crijeva, neredovitim radom crijeva, malapsorbcijom, gastritisom ili indigescijom, poremećajima kože, boli u zglobovima, alergičnim reakcijama i smanjenom imunološkom funkcijom.

Obujem testa: 

Entamoeba hisloytica (EIA), Giardia lamblia (EIA) Cryptosporidien(EIA), Blastocystis spp. (EIA)

Grafički prikaz: