Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo ponedjeljkom od 9.00 - 11.00 sati, te utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

c4d22c521fb22cf0857dae040fbebd0e.jpg

1

SASTAV FLORE stolice predstavlja odgovarajući parametar količina/ cjelina svih čimbenika, koji djeluju na crijevni trakt. Uzrok poremećene crijevne flore su većinom vanjski utjecaji, kao što su lijekovi (posebno antibiotici), infekcije, prehrana s nedostatkom vitamina i hranjivih tvari, ili prekomjerno uživanje alkohola ili nikotina.  Pri tome se uništavaju korisne crijevne bakterije,  te se ustupa mjesto štetnim klicama, kao što su bakterije, koje prouzrokuju truljenje, gljive ili paraziti, koji se mogu nesmetane proširiti i razmnožavati. Crijevo sada više nije u mogućnosti ili je samo djelomično u mogućnosti vršiti svoju pravu funkciju: potpuno razgrađivanje hranjivih tvari, (te - izbaci) njihovo dovođenje u organizam, te razgradnju i izlučivanje otrovnih tvari. Na taj način ne nastaje samo  disfunkcija u suradnji između crijevnih klica, te imunološkog sustava, već s vremenom nastaje i oštećenje crijevne sluznice, te stijenki crijeva, što dugoročno može izazvati još teže bolesti.

Promjene unutar sastava flore stolice nisu specifične kod određenih uzročnika oboljenja, ali njihov je razmjer čvrst pokazivač razvoja dječje crijevne flore. Instabilno stanje crijevne flore može se odrediti redovitom kontrolom crijevne flore. Analize crijevne flore i sastava stolice jasan su indikator u otkrivanju gastrointestinalnih poremećaja ili oboljenja multikauzalnog podrijetla, kao npr neurodermitis i sl.

Ovaj test je namijenjen djeci od 1 – 10 godina.
Pomoću parametra sluznice može se odrediti stanje i funkcija crijevne sluznice.

Rezultati služe kao podloga za individualnu terapiju s Probioticima i Prebioticima za obnovu zdrave crijevne flore isto kao i za stabilizaciju crijevne sluznice.

 

Obnavljanje crijevne flore/vraćanje crijevne flore u prvobitno stanje

Crijevna flora ima veliki utjecaj na zdravlje i osjećaj ugode, te bismo stoga morali na odgovarajući način brinuti o njoj.


INDIKACIJE:

 • Kod opće prevencije zdravlja
 • Kao procesna kontrola kod problema probavnog trakta
 • Kod poremećaja imuniteta (alergije, sklonost infektima i sl.)
 • Kao kontrola nakon terapije antibioticima
 • Za procjene prehrambenih navika
 • Kod nalaženja crijevnih disbioza

OBUJAM TESTA:
Status flore, α-1-AT, kalprotektin, EPX, sIgA

Izdvajamo iz ponude

 • Stolica
  Imunitet polazi iz crijeva. Crijevo je najvažniji dio imunološkog sustava. Ovdje se nalazi 80% našeg...

  Saznaj više...

  SLINA
  Među liječnicima je u posljednjih 15 godina porasla popularnost testiranja sline. Prikupljanje sline...

  Saznaj više...

 • URIN
  Analiza urina je opsežno neinvazivno testiranje, koje omogućuje dubinski uvid u ukupni nutritivni st...

  Saznaj više...

  TESTSET
  Vaše tijelo proizvodi enzime (laktoze) koji pomažu u razgradnji i probavi mliječnih proizvoda. Bez d...

  Saznaj više...
Analize

Analize mogu biti podloge za daljna postupanja uz savjetovanje lječnika ili terapeuta, za poboljšanje kvalitete života.

Simptomi

Imate bilo kakve simptome, odmah se javite, uz naše a nalize ste sigurni pronalaskom uzročnika I rješenja

Kvalificirano osoblje

Izvršitelj laboratorijskih usluga je renomirani i od strane Deutsche Akkreditierungsstelle akreditirani medicinsko-biokemiskog laboratorija u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Europski standardi

Sve laboratorijske usluge Izvršitelj usluga redovito pruža i obavljuje u skladu s najvišim europskim standardima te je pod nadzorom nadležnih njemačkih institucija.

NOVOSTI

Drugi o nama

Ivana Škaro
Analizom iz crijeva se napokon pronašao moj uzročnik „Psorijaze“ na laktovima, koljenima i stopalima. Uz ciljani dodatak prehrane i odgovarajučem probiotiku se moj životni suputnik u potpunosti povukao i nestao.
Više...
Bakota Nikolina
Godinam sam patila od Hashimoto i uzimala konvencionalnu terapiju Euthyrox 100µg. Uz analizu mi je pronađeno propusno crijevo index 11, a 12 je totalno propusno crijevo.

Više...