ANUS OTISAK

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Gliste su mali crvi, koji zahvaćaju crijeva.

Uzroci

Gliste su najčešći crv, koji uzrokuje infekcije u SAD-u . Gliste se najčešće pojavljuju kod djece školske dobi.

Jajašca glisti šire se izravno od osobe do osobe. One se, također, mogu širiti dodirom posteljine, hranom ili drugim predmetima, koji su kontaminirani jajašcima.

Djeca se najčešće zaraze glistama tako što dođu u dodir s jajašcima, a da to ne znaju, a zatim stavljanju svoje prste u usta. Oni gutaju jajašca, koja se na kraju izlegu u tankom crijevu. Crvi dozrijevaju u debelom crijevu.

Ženke crva se pomiču u analno područje djeteta, posebice noću, i tamo polažu nova jajašca. To može uzrokovati intenzivni svrbež. Područje može biti čak zaraženo. Nakon što se dijete počešalo na analnom području, jajašca dospijevaju ispod noktiju djeteta. Ova se jajašca mogu prenijeti na drugu djecu, članove obitelji, te kućanske predmete.

Simptomi

  • poteškoće sa spavanjem zbog svraba, koji je nastupio tijekom noći
  • intenzivni svrab oko anusa
  • nadraženost uslijed svrbeža i isprekidanog sna
  • nadražena ili zaražena koža oko anusa, uslijed konstantnog svrbljenja
  • nadraženost ili nelagoda vagine u mladih djevojaka (kada odrasli crv uđe u vaginu, a ne u anus)
  • gubitak apetita i težine (vrlo rijetko, na nastupa u slučaju ozbiljnih infekcija)