ACIDOBAZNI TEST

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Razina kiselina i lužina omogućuje optimalni protok važnih procesa u ljudskom organizmu, kao što su primjerice disanje, probava, izlučivanje, imunitet ili hormonska slika.
Prehrana bogata kiselinama kao što je brza hrana, ali i problemi s probavom, nedostatak kretanja, tjelesno naporne vrste sportova, pojačana razgradnja bjelančevina u metabolizmu, toksini iz okoliša, stres, poremećaji pri izlučivanju otpadnih tvari i kiselina putem bubrega, kože i crijeva stvaraju poremećaj ravnoteže u organizmu i pogoduju stvaranju latentne ili kronične acidoze.
Latentna ili kronična acidoza opisuje se kao stanje nemogućnosti organizma da pohrani i razgradi određenu količinu kiselina u tkivu (Razina pH vrijednosti u krvi ostaje konstantna)
Princip određivanja količine i razgradivosti kiselina i lužina u organizmu po Sanderu jednostavan je proces, pri kojem se određuju vrijednosti iz 5 urinoproba tijekom dana. Laboratorijska analiza obavlja se tako, što se naizmjenično koriste solni rastvor i otopina natrijeva hidroksida te se kao konačni ishod računa koncentracija kiseline. AQ (koeficijent kiseline) je mjerilo mogućnosti razgradnje kiselina u crijevima. Srednja vrijednost AQ nalaza odgovara izračunu iz pet uzetih proba kiselinskih koeficijenata.
Rezultati određivanja odnosa kiselina i lužina u organizmu po Sanderu služe kao predispozicija za procjenu stanja kiselina i lužina u organizmu kako bi se odredila uspješna terapija za svakoga individualno. Napomene pri prehrani kao i supstitucija natrijhidrogenkarbonata i ortomolekularne terapije su najbitniji interventni faktori pri poremećaju odnosa kiselina i lužina u organizmu.
Rezultati služe kao pomoć pri određivanju individualne terapije, isključivo uz savjetovanje liječnika ili terapeuta.

INDIKACIJE:

  • Nedostatak vitalnih tvari
  • umor, kronični umor
  • napetost u mišićima
  • bolovi u leđima i vratu
  • kožna oboljenja
  • loša kosa i nokti
  • celulit
  • kronična oboljenja kao giht, poliartritična oboljenja i osteoporoza
  • diabetes mellitus
  • poremećaji u radu bubrega