URIN-PROTEINI, ANALIZA

Proimmun stavlja na raspolaganje sav potrebni materijal za uzimanje uzoraka. Nakon što u privatnosti vlastitog doma obavite uzimanje uzoraka, uzorke donosite nama, te ih mi šaljemo posebnom avionskom dostavom u najkraćem mogućem roku u Njemačku. Preuzimanje uzoraka i transport obavljaju se isključivo utorkom i srijedom od 8.00 - 11.00 sati, na adresi Haulikova 1, 10000 Zagreb.

Iz udaljenih dijelova Hrvatske postoji mogućnosti slanja isključivo uzorka stolice HP-ekspresom na našu adresu s napomenom "dostava do 10.00 sati". Potrebno je dan ranije uzorak predati do 17.00 sati u poštanskom uredu..

Analiza proteina u urinu koristi se za potrebe otkrivanja proteina u urinu, kao pomoć za ocjenu i praćenje funkcije bubrega, te kao pomoć pri otkrivanju i dijagnoze ranog oštećenja bubrega i bolesti. Proteini su „građevinski materijal“ tijela, koji također vrši druge vitalne funkcije poput hranjenja tkiva, prijenosa hormona, vitamina i drugih esencijalnih nutrijenata, zadržavajući ispravnu količinu tekućine u opticaju kroz tijelo. Ako su bubrezi zdravi, doslovce niti jedan protein ne prolazi kroz bubrege u urin (uklanjanju se samo otpadne tvari koje kruže u krvi). No, ukoliko nastupi oboljenje  ili oštećenje bubrega kod pojedinca, oni ne mogu zadržati proteine, te se pojedini proteini filtriraju i pojavljuju u urinu.


OBUJAM TESTA:
Albumin, α-1-mikroglobulin, α-1-makroglobulin, ukupni proteine, IgG, kreatinin